NisseNytt #17

... är det första som sker på det sista av året i detta sekel. Denna dystopia-special är början på den nya NisseNytt-eran, tidningen har fått ett större format och helt ny layout, dessutom lovar redaktionen på heder och samvete att ge ut minst 4 NN per år.Vidare har vi ökat antalet medarbetare kraftigt, något som lovar ett än mer spännande och varierande innehåll.

NN #17 presenterar en av Rollspelssveriges mest framstående och meriterade scenarioförfattargrupp, DYSTOPIA. Vi gör en grundlig och stundom kränkande intervju med gänget, där deras visoner och skaparångest blottläggs. Vi lyckas avtvinga dem namnen på deras främsta inspirationskällor och har fått dem att bekänna sina värsta dåd. Vidare presenterar vi stora delar av den brunkols-sotiga Dystopiavärlden med allt ifrån omöjliga byråkrater och smutsiga arbetarbarn till gigantiska luftskepp och oändliga rörpostsystem.

Efter år av tjat och självförnedrande fjäsk har NisseNytt äntligen lyckats få en av UppCons förgrundsgestalter och tillika en av Uppsalas mest framgångsrika spelledare Leif Eriksson att författa en avslöjande artikelserie om hemligheterna bakom ett lyckat kampanjspeledande. Den första delen behandlar spelgruppen, du får veta vad som krävs för att skapa en väl fungerande spelgrupp, Leif avslöjar även spelarnas mörka sidor och ger tips på hur du ska tackla dessa.

Flera av de gamla klassiska spalterna återfinner du. I Svens Sida presenterar en djupt skakad men även en ytterst inspirerad Sven sitt besök på USA:s största rollspelskonvent. Boklådan presenterar Karin Boyes Kalocain, Staffans Spalt  kåserar kring tiden då rollspel var det roligaste i världen, i avantgardet sparkar Anders på SVEROK, Fansinspalten presenterar vinnarna av Fansinpriset och loftet babblar mer än någonsin.

I vår vilkorslösa strävan efter det perfekta fansinet utnyttjar vi grundligt en ung invandrakvinnas konstnärliga tallanger.Att få ta del av hennes köttsliga och djupt personliga bildtolkningar av rollspelskulturen i NN17 är ett måste för varje sann rollspelare.

Data: NN #17: 32 sidor, upplaga 500, Illustrationer Azul Tarazona.
Form: Pär Tångeberg.


Föregående NNNästa NNHandla numret i Boden
Till vardagsrummetTill familjeporträtten