Vem är Herbert ?
Böcker om Herbert
Fakta
Prylar


Chokladjakten
Anders Björkelid & Jonas Anderson

Herbert följer motvilligt med mamma till jobbet. Egentligen vill han hellre stanna hemma och jobba med sina uppfinningar, men mamma lockar med varm choklad. Men chokladapparaten är förstås trasig! Och Herbert som är så sugen på choklad ...
Tur att Herbert har uppfunnit en tidsmaskin. Med den kan han åka tillbaka i historien och träffa några som verkligen vet var man kan få tag i riktigt god choklad.

”Herbert och tidsmaskinen: Chokladjakten” är en fantasifull och faktafylld upptäcktsresa genom chokladens historia. På sin desperata jakt möter Herbert en del kända namn från historien, som Leonardo da Vinci och Palladio och gör också besök hos aztekerna och i en schweizisk chokladfabrik.

Omfång: 64 s.
ISBN 978 91 85199 91 4
Ca pris: 108:-
Utges av: Eriksson & Lindgren


Herbert & tidsmaskinen
Anders Björkelid & Jonas Anderson

Lampan är trasig! Herbert råkade kasta en boll, bollen träffade lampan och nu ligger den där i tusen bitar. Tyvärr var det en gammal fin lampa som pappa tyckte om och nu är han inte alls glad. Men Herbert har fått en idé som kan lösa allt. Herbert är uppfinnare och har en tidsmaskin i garderoben. Med den tänker han resa tillbaka i tiden och se till så att lampan aldrig blir köpt. För blir den inte köpt, då kan ju inte Herbert ha sönder den.

Tyvärr går det inte riktigt så lätt som Herbert tror att ändra på historien. Snart har han rört till allt och måste ta hand om märkliga skor, en upp-och-ned-vänd pappa och en livs levande dinosaurie!

Herbert och tidsmaskinen innehåller också fakta om de personer som Herbert träffar på sina äventyr, till exempel Thomas Alva Edison, Johann Gutenberg ... och så dinosaurier

Omfång: 48 s.
ISBN 91 85199 35 4
Ca pris: 140:-
Utges av: Eriksson & Lindgren